TOSIMIES ei tykkää krääsästä, vaan haluaa laadukkaat lahjat. | Nopea ja ILMAINEN toimitus!

Tuotepakkausten suunnittelu - loistavat yhteistyökumppanit

Millaiset pakkaukset haluan?

Mietin pitkään millaiset pakkaukset haluaisin lahjoille, surffailin Googlessa ja selailin painotalojen pakkausmalleja ja materiaaleja. Toiveena oli löytää laadukkaat, näyttävän näköiset ja miehekkäät lahjapakkaukset verkkokaupan lahjaseteille. Yksi materiaali nousi heti alkumetreillä toivelistalleni, haluaisin läpivärjättyä mustaa mattapintaista kartonkia. 

Kuva tuotepakkauksista, Keili

(kuva: Keili Oy)

Tuotepakkaus ikkunalla vai ilman?

Aluksi toiveenani oli, että pakkauksessa olisi ikkuna, josta tuotteet näkyisivät heti lahjansaajalle. Olin yhteydessä muutamiin pakkaustoimittajiin, olisin saanut heiltä kyllä tarjouksia haluamistani tuotteista, mutta itse kaipasin siinä vaiheessa vielä ideointiapua tuotepakkauksen malliin, ulkoasuun ja rakenteeseen.

Vinkkejä alan parhaimmilta suunnittelijoilta

Olin yhteydessä Packdesign ID Oy:n Maija Olkkonen-Sepposeen ja sain heiltä valtavan hyvää palvelua ja vähän ideoitakin, vaikkakaan budjettini ei riittänyt tässä vaiheessa valitettavasti heidän ammattitaitoiseen ja upeaan suunnittelupalveluun. Yritin selvittää TEKES:in innovaatioseteliäkin, mutta yritykselläni ei ollut siihen mahdollisuutta. Maijalle kuitenkin kiitos ideasta, että mitä jos pakkauksessa ei olisikaan ikkunaa, vaan toteuttaisi kannen tarralla, johon tulisi tuotekuva pakkauksen sisällöstä. Tämän idean kanssa lähin viemään ajatusta sitten eteenpäin.

Keili Oy:ltä eli Granolta pakkaukset

Löysin Keili Oy:n sivuilta mallikuvan mustista kartonkipakkauksista ja siitä se ajatus sitten lähti. Keili on nykyään osa Grano Oy:tä. Olin yhteydessä Lauri Raumanniin, joka laski pakkauksista tarjoukset ja Antti Kurvinen suunnitteli pakkausten rakenteet.

Sain pakkauksista testipakkaukset nähtäväksi ja muokattavaksi, muutamilla pienillä muutoksilla saatiinkin ne tuotantokuntoon. Tarramateriaalin valinta oli vaikein, sain useita malleja eri tarramateriaaleista ja päädyin niistä valitsemaan mattalaminointipintaisen tarramateriaalin.

Oli hieno huomata miten pienikin yritys sai hyvää palvelua, vaikka tuotantomäärät ovat pieniä!

Tuotteiden sovittelua uusin pakkauksiin

Tuotekuvat Plakat Oy:n Jarnolta

Esitin toiveen valokuvaajalleni Plakat Oy:n Jarno Hiltuselle, että otettaisiin tuotekuvat, joista voitaisiin teettää tarrat pakkausten päälle. Jarno oli juuri lähdössä kuvausreissuun pohjoiseen ja sain kaikki tuotteet hänen mukaansa kuvausmatkalle! Eli tunnustan nyt samalla, että en ostanut itse kuvaajalle lentolippuja kuvausreissulle, vaan pääsin hyödyntämään hänen omaa reissuaan! Sain valtavan satsin toinen toistaan upeampia tuotekuvia, joista sitten valitsin pakkausten kansikuvat. Jarno suunnitteli tarrat ja muutamien muokkauskierrosten jälkeen niissäkin päästiin haluttuun lopputulokseen. Olen oikein tyytyväinen työhön!

Valokuvaaja Jarno Hiltunen kuvaamassa Tosimiehen lahjakaupan tuotteita

Upeat lahjapakkaukset

Upeat lahjapakkaukset on nyt tuotannossa ja saamme ne toivottavasti pian kuvattavaksi ja kaupan valmiiksi! Pakkaukset tekevät laadukkaista ja upeista erähenkisistä tuotteista kauniin valmiin lahjasetin, joka on ilo ostaa ja antaa lahjaksi eteenpäin.

Miesten lahjasettien pakkaukset tulleet juuri painosta

 

Voit kommentoida blogi-kirjoitusta oheisella Jätä kommentti -lomakkeella, kommenttisi julkaistaan automaattisesti heti kirjoituksen alle. Kiitos palautteesta ja kommenteista etukäteen. ↓ ↓ ↓

Jätä kommentti