TOSIMIES ei tykkää krääsästä, vaan haluaa laadukkaat lahjat. | Nopea ja ILMAINEN toimitus!

Verkkokauppa-alustan valitseminen ja hinta

Mikä on paras verkkokauppa-alusta?

Tokkopa tähän kysymykseen on olemassa vain yhtä oikeaa vastausta. Kaikki riippuu tietysti, millaista kauppaa ollaan perustamassa eli mitä ominaisuuksia verkkokauppaan tarvitaan ja mikä on tekijän lähtökohta eli pitääkö olla mahdollisimman helppo ja monipuolinen käyttöliittymä vai onko osaamista koodaamisesta. Itse olen koulutukseltani lastenohjaaja, en koodaaja eli lähdin valitsemaan itse verkkokauppa-alustaa tältä pohjalta. 

Listasin itselleni nämä ominaisuudet:

 1. Käyttöliittymän helppous. Vaikka olen työurani puitteissa nähnyt monenlaisia verkkokauppojen käyttöliittymiä ja uskon vahvasti selviytyväni hieman haastavimmillakin käyttöliittymillä, niin koin tämän kuitenkin tärkeäksi ominaisuudeksi.

 2. Sivuston responsiivisuus. Tätähän kyllä kaikki alustat jo mainostavat olevansa, mutta halusin, että alusta on tämän suhteen idioottivarma. En kestä mobiilisivuja, jotka heiluvat kännykkällä surffattaessa sivusuunnassa :P

 3. Käyttöliittymän mobiilihallinta. Nykypäivänä vaan kaikkea pitää pystyä hoitamaan kännykällä ja tämä on Shopifyssä erittäin hyvä, hoituu omalla sovelluksella!

 4. Google löydettävyys. Tämä on kaupan menestymisen kannalta varmasti yksi tärkeimpiä ominaisuuksia. Tosin löydettävyyteen vaikuttaa niin monia asioita alustan teknisten ominaisuuksien lisäksi; tärkeimpänä kaiketi sisältö, otsikkotägit, metakuvaukset, kuvien optimointi, linkitykset jne.

Valitsin verkkokauppa-alustaksi vertailujen pohjalta Shopify verkkokaupan.

Shopify on täysin pilvipohjainen verkkokaupparatkaisu. Tärkeänä ominaisuutena pidin sitä, että siihen saa myös suomalaiset maksupalveluntarjoajat sekä toimitustaparatkaisut helposti. Esim. Pakettikauppa-sovelluksella saa ilman eri kustannusta toimipistevalinnat ostoskoriin ja tulostettua pakettikortit ym.

Shopify oli keväällä 2019 maailman suosituin verkkokauppa-alusta 20% markkinaosuudellaan, joten luotin siihen, että menestys ei olisi tullut ellei alusta olisi aidosti hyvä ja toimiva.

Tein itse

Olen tehnyt verkkokauppani ihan itse, ilman koodamistaitoa tai ammattilaisen apua. Olen tässä vaiheessa lopputulokseen todella tyytyväinen, vaikka kehittämistä riittää varmasti loputtomiin. Mutta tästä on hyvä aloittaa! Jos tulee jotain vinkkejä vastaan tai haluat antaa palautetta sivuston ulkoasusta, toiminnallisuudesta ym. niin voit kommentoida suoraan myös tähän blogin alle. Kiitos jo etukäteen palautteesta!

Vastaantulleita ongelmia Shopify verkkokauppa-alustassa

Nyt verkkokaupan julkaisun alkuvaiheissa en osaa ottaa tietysti kantaa tähän, että onko Shopify alusta teknisesti se parhain Google löydettävyyden kannalta. Muutamia pieniä haasteita on tullut vastaan, mutta onko näillä kuinka iso merkitys kokonaisuudessa, niin sen näen vasta ajan kanssa myöhemmin.

 • Shopifyn URL-osoitteita ei saa muutettua kokonaan suomenkielisiksi!
  • No, enpä osannut tällaista etukäteen kyseenalaistaa edes. Esim. tosimiehenlahjakauppa.fi/pages/ isanpaivalahja . Eli URL:ssa jää kääntämättömiä osia väliin ja nyt ei ole kyse omista taidoistani, vaan sain tähän saman vastauksen Woolmanilta, joka on kuitenkin yksi Suomen isoimpia ja kaiketi tunnetuimpia tekijöitä Shopify-kaupoissa.
 • Otsikkokoodit
  • Jos osasin lähdekoodista oikein katsoa, niin alusta on poiminut H1 tägiksi etusivun logon. Kuuluisiko se kuitenkin olla etusivun otsikko? No tämän saanee varmasti koodista muutettua, mutta ei onnistu lastenohjaajalta itseltään.
 • Page Titlet
  • MozBar työkalun mukaan Page Title poiminut oikean tekstin lisäksi footerista maksutapalogojen nimet. Tähänkin tarvitsen muilta apua. Otan yhteyttä varmaan JWEB yritykseen, sain heiltä jo aiemminkin hyvää palvelua! 
 • Internet Explorer
  • No, eihän kauppa nyt skaalaudu tällä selaimella niinkuin pitäisi. Eihän tuollaista selainta kuuluisi kyllä kenenkään enää käyttääkään, mutta valitettavasti se on monilla vielä käytössä. Koitetaan elää tämän kanssa ;)

Mitä Shopify verkkokauppa perustaminen maksaa?

Shopify ilmoittaa alustan hinnakseen 29$ / kk. Maksoin itse palvelun vuodeksi eteenpäin, niin siihen sai pienen alennuksen eli vuoden hinnaksi tuli 262,77€.

Domainit olin varannut jo vuosi aiemmin Domainhotellista, niistä tuli kustannusta 9€ / kpl /vuosi.

Shopifyn verkkokaupan kanssa en tarvitse erillistä webhotellia eli siitä ei tullut erikseen kustannuksia.

Tässä on siis perustamisen kustannukset, sen lisäksi Shopify veloittaa myynneistä provisiota 2% myynneistä. Tätä mietin pitkään, että haluanko ottaa käyttöön verkkokauppa-alustan, minkä hinnoittelu perustuu provisioon. Provikkahan on suoraan pois omista katteista. Shopifyn verkkokauppa-alusta vakuutti kuitenkin itsensä niin hyvin, että kun kaupan tekniikka pelaa ja sitä ei tarvitse murehtia, niin kustannus on kuitenkin kohtuullinen.

 

Voit kommentoida blogi-kirjoitusta oheisella Jätä kommentti -lomakkeella, kommenttisi julkaistaan automaattisesti heti kirjoituksen alle. Kiitos palautteesta ja kommenteista etukäteen. ↓ ↓ ↓

Jätä kommentti