TOSIMIES ei tykkää krääsästä, vaan haluaa laadukkaat lahjat. | Nopea ja ILMAINEN toimitus!

Tosimiehen puukko

Laadukas käsityönä tehty puukko | Puukkoseppä Jarmo Hakkarainen

Suomessa on vahvat perinteet käsityönä tehdyissä puukoissa. Puukkoseppä Jarmo Hakkarainen on taitava ja arvostettu puukkojen tekijä Satakunnassa, pienessä Köyliön kunnassa.

Metsästys on ollut puukkosepällä elämänmittainen harrastus tai paremminkin elämäntapa eli erilaiset puukot ja niiden käyttöarvo ovat tulleet vuosien aikana hyvinkin tutuiksi. Puukkosepällä itsellä puukot ovat ahkerassa käytössä niin hirvenmetsästyksessä ja peurametsällä kuin arjen askareissa aina remonttihommista saunavihdan tekoon.

 

Tosimiehen Lalli-puukko

Lalli-puukon materiaalit ja valmistus

  • Terä on hiiliterästä, joka on erinomainen materiaali puukon teräksi. Puukkoseppä takoo ja hioo terän käsityönä. Terä pitää hyvin muotonsa ja on helppo pitää terävänä. Huolehdi siitä, että kuivaat terän aina ennen puukon tuppeen laittamista, näin vältyt terän ruostumiselta.
  • Kahva on suomalaista visa-koivua. Kahvan malli on muotoutunut vuosien varrella käytön ja kokemuksen myötä hyvin käteen sopivaksi. Puukkoseppä käsittelee kahvan muotoilun ja hiomisen jälkeen puuöljyllä. Öljy korostaa visa-koivun kauniita kuvioita ja väriä sekä suojaa kahvaa kosteudelta ja kuivumiselta. Öljytty pinta ei ole liukas eli se takaa hyvän ja turvallisen otteen puukosta!
  • Tuppi on tehty käsityönä parkitusta lehmän nahasta ja käsitelty nahan värjäykseen tarkoitetuilla väreillä. Tupen saumat ommellaan käsin. Tupen sisällä on lesta, joka suojaa puukon terää ja tekee luonnollisesti tupesta kestävän.
Puukkoseppä Jarmo Hakkarainen

Puukkoseppä Jarmo Hakkaraisen käsityönä tehdyt puukot on nyt ostettavissa Tosimiehen lahjakaupasta! 

Suomalaista muotoilua ja tuotantoa

OSTA TÄSTÄ →

Puukon käyttö- ja huolto-ohjeet löydät täältä.